Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dissabte, 18 d'abril de 2015

 
 • El Parlament aprova la Llei de creació de la comarca del Moianès (15.04.2015)
  La vicepresidenta Ortega ha afirmat durant la presentació que la nova comarca permetrà racionalitzar serveis i optimitzar recursos, i ha reivindicat l’exercici del dret a decidir del territori en el procés participatiu del 22 de març. El Parlament ha aprovat el Projecte de llei de creació de la comarca del Moianès per procediment de lectura única gràcies al vot favorable de 105 dels 135 diputats de la cambra.

Actualitat

 
 • El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa presenta a la vicepresidenta un document sobre l’aportació social de les tradicions religioses (14.04.2015)
  El treball ‘L'aportació social de les tradicions religioses dins les societats obertes. Les religions com a capital sociocultural’ defensa que les institucions públiques i les comunitats religioses col·laborin en iniciatives socials. Aquest és el segon document elaborat pel Consell, que ha iniciat una col·lecció de treballs sobre matèries que afecten l'àmbit religiós i la seva expressió en la vida pública.
 • La vicepresidenta, Joana Ortega, participa en l’ofrena floral al Prat en record a les víctimes de l’avió de Germanwings (13.04.2015)
  Acompanyada del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, la vicepresidenta ha participat en l'homenatge a les víctimes de l'avió de Germanwings a la T2 de l'aeroport del Prat, en una ofrena floral encapçalada pels ministres d'Exteriors espanyol, alemany i francès.
 • El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, en la commemoració de l’alliberament del camp de concentració de Buchenwald (12.04.2015)
  Miquel Puig, acompanyat de la delegada de la Generalitat a Alemanya, Mar Ortega, ha pres part en representació del Govern en els actes en record del 70è aniversari de l’alliberament del camp de Buchenwald. Puig ha assistit també al descobriment d’una placa d’homenatge als deportats republicans.
 • Canal Innovació, una plataforma per a les idees innovadores del personal de la Generalitat (10.04.2015)
  Aquest espai té com a objectiu la generació i posterior gestió d’idees i pràctiques innovadores a l’Administració, proposades pel personal, sense filtres en origen, amb voluntat de potenciació del talent de les persones i vocació de millora contínua del servei.
 • La vicepresidenta visita la comarca de l’Anoia (10.04.2015)
  Joana Ortega és rebuda institucionalment als consistoris de la Torre de Claramunt i Vallbona d'Anoia, on ha visitat les obres de millora del Camí de la Torre Baixa i de l'antic ajuntament, respectivament. La jornada s'ha iniciat amb una visita a l'empresa tèxtil Punto Blanco, a la capital de la comarca.
 • Joana Ortega: “Catalunya és un exemple de convivència entre confessions religioses” (08.04.2015)
  La vicepresidenta presenta el 'Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat' i l'actualització del 'Mapa religiós de Catalunya'. Entre les dades més rellevants del 'Baròmetre', un 52,4% de la població catalana es defineix com a catòlica, el 15% es defineix com a seguidor d'un altra religió, el 18,2% com a atea i el 12% com a agnòstica. Un 71,1% dels enquestats es posiciona a favor que el sistema educatiu incorpori una nova assignatura en la qual es doni formació a tots els nens sobre les principals religions del món.
 • S’inicia el procés d’exposició pública del cens i de rectificació de dades per a les eleccions del 24 de maig (07.04.2015)
  Més de 5.350.000 persones estan cridades a les urnes per a les eleccions municipals i més de 6.900 ho estan, a més, per a les eleccions al Consell General d’Aran. Fins al 13 d’abril, els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. L’Oficina del Cens Electoral també disposa d’un servei de consulta de les dades per Internet (amb certificat electrònic), així com d’un telèfon d’informació (901 101 900).
 • L’actuació interdisciplinària de la Generalitat a la serra de Riés confirma l’existència de dues fosses i permet recuperar restes òssies humanes i diversos objectes del període de la Guerra Civil (01.04.2015)
  S’han exhumat restes òssies humanes d’un nombre mínim de tres individus: dos esquelets gairebé complets i fragments d’ossos aïllats d’un altre individu.També s’han trobat efectes personals, com una pinta, llapis, restes del calçat, una medalleta, sivelles, i botons, i objectes com ara cartutxos, beines, projectils, llaunes, peces d’indumentària, etc. L’actuació està regulada pel conveni de col·laboració signat el 26 de gener de 2015 entre el Departament de Governació i Relacions Institucionals, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • S’obre el termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals i al Consell General d’Aran (01.04.2015)
  El Departament de Governació i Relacions Institucionals posa en marxa el web www.locals2015.cat amb tota la informació de les eleccions als ens locals de Catalunya. Coincidint amb aquestes eleccions, més de 6.900 electors estan cridats a les urnes per escollir els 13 membres del Consell General d’Aran.
 • El Govern convoca les eleccions al Consell General d'Aran per al 24 de maig (31.03.2015)
  El Consell Executiu també ha aprovat els decrets que activen el procés electoral: el decret de normes complementàries i el decret que regula les subvencions i el control de la comptabilitat electoral. L’Aran es divideix en 6 circumscripcions que corresponen als terçons històrics i que elegiran els 13 membres del Consell.
 • El Govern aprova el decret que fixa les bases per a l'elecció dels membres dels consells comarcals (31.03.2015)
  El decret determina el procediment i proclamació dels membres, i fixa el nombre de consellers per a cada consell comarcal. En una disposició addicional preveu distribuir el nombre de consellers en cas que es constitueixi una nova comarca abans dels comicis locals, coincidint amb l’aprovació del Projecte de llei de creació de la comarca del Moianès.
 • El Govern aprova el Projecte de llei de creació de la comarca del Moianès (31.03.2015)
  El Consell Comarcal del Moianès es constituirà després de les eleccions municipals del 24 de maig, un cop hagi entrat en vigor la nova llei. Dóna resposta així a les reivindicacions del territori pels vincles territorials, històrics, econòmics, socials i culturals dels 10 municipis que la integraran i la conveniència de fer una gestió supramunicipal dels serveis a prestar. La ciutadania dels municipis afectats ha validat la iniciativa en el procés participatiu celebrat el 22 de març passat.
 • S'han convocat les eleccions locals del 24 de maig (31.03.2015)
  Els comicis han estat formalment convocats amb la publicació en el BOE del Reial decret de convocatòria. Les eleccions locals permetran escollir a Catalunya els regidors dels municipis que no estan sotmesos a consell obert i els membres dels consells comarcals, les diputacions provincials i el Consell General d'Aran.
 • Joana Ortega visita les comarques de la Conca de Barberà i el Baix Ebre (30.03.2015)
  La vicepresidenta inaugura el Museu Castell i Centre d'Interpretació de l'Arquitectura Renaixentista de la Conca de Barberà, a Solivella, i el Centre EbreTerra d'Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre, a Deltebre. Joana Ortega defineix el turisme com a sector estratègic i instrument de reactivació econòmica prioritari.
 • Dispositiu de suport a les famílies (26.03.2015)
  La vicepresidenta ha acompanyat els familiars durant la cerimònia de comiat a les víctimes de l'accident dels Alps. La voluntat del Govern, ha dit Joana Ortega, ha estat en tot moment “donar escalf” a les famílies de les víctimes i “facilitar tota aquella informació que tinguem”.
 • El president Mas visita la zona de l'accident d'avió als Alps, amb els presidents Hollande i Rajoy i la cancellera Merkel (25.03.2015)
  El cap de l’Executiu s’ha interessat per les tasques de rescat i ha agraït la feina dels membres del dispositiu. Artur Mas s’ha mostrat “impressionat, trist i impactat” per la tragèdia. El president ha estat acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que es troba a la zona de l'accident des del passat dimarts, per tal de coordinar l'operatiu de la Generalitat de suport a les famílies de les víctimes.
 • Cent dies de la iNNOtECA, la finestra oberta a la innovació (25.03.2015)
  La iNNOtECA celebra avui els seus primers cent dies: ha aconseguit ser l’espai de referència que promou, detecta i difon les pràctiques innovadores en el funcionament de l’Administració de la Generalitat. Inicialment, recollia 58 actuacions d'innovació i avui els projectes han augmentat fins a 72. La iNNOtECA és un espai viu i en creixement, i esdevé a la vegada la primera peça d’una actuació més àmplia, el Canal Innovació, que té com a objectiu esdevenir el mecanisme de gestió del cicle de la innovació a la Generalitat de Catalunya.
 • La vicepresidenta i les diputacions catalanes signen un conveni per al nou sistema informàtic de gestió del Padró Municipal d’Habitants (23.03.2015)
  Aquesta iniciativa implica un impuls addicional als projectes d'interoperabilitat que garanteixen el dret dels ciutadans a no presentar documents que ja es troben en poder de les administracions. La vicepresidenta afirma que el nou sistema permetrà “fer més amb menys”, aportarà significatius estalvis econòmics i facilitarà futurs projectes col·laboratius. Joana Ortega signa el conveni en qualitat de presidenta del Consorci AOC, organisme que, juntament amb les diputacions catalanes, impulsa aquest projecte.
 • La vicepresidenta inaugura la primera edició del Fòrum Dona i Esport BCN (21.03.2015)
  Joana Ortega ha fet una crida a democratitzar la pràctica esportiva amb independència de la condició i lluny de tot prejudici i ha desitjat que la jornada serveixi “d’inspiració per a les dones, perquè no defugin la seva responsabilitat en la cura de la seva salut i trobin un temps per a elles que beneficiï el seu benestar”. Durant la jornada s'han avaluat les eines per afavorir la pràctica de l’esport per part del col·lectiu femení trencant estereotips sexistes.
 • Els governs de Catalunya i Euskadi coordinaran mesures per combatre les polítiques recentralitzadores de l’Estat (20.03.2015)
  La vicepresidenta Joana Ortega es reuneix amb el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, i el conseller d’Administració Pública i Justícia, Josu Erkoreka, amb qui ha compartit l’informe Llibre negre de la recentralització a Espanya. “Estudiarem iniciatives en defensa de l’autogovern i que permetin incidir en la necessitat de respecte a l’autonomia i a les lleis de emanen dels nostres estatuts”, ha anunciat Ortega.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 10

 

Butlletins electrònics