Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dimecres, 01 de juliol de 2015

 
 • Meritxell Borràs, nova consellera de Governació i Relacions Institucionals (22.06.2015)
  La nova titular del Departament pren el relleu de la fins ara vicepresidenta Joana Ortega. Llicenciada en Farmàcia i màster en Gestió empresarial, Meritxell Borràs és diputada al Parlament de Catalunya i disposa d'experiència en l'administració local com a regidora a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Actualitat

 
 • Nova actualització del Banc de dades d’ocupació pública (23.06.2015)
  El Banc ofereix, amb caràcter d’estadística oficial, informació pública sobre el personal de les administracions públiques catalanes. Com a novetat, s’incorporen de forma desagregada les dades de totes les entitats del sector públic de la Generalitat, d’acord amb el que preveu la Llei de transparència, accés a la informació i bon govern.
 • S’obre la convocatòria d’ajuts a la recerca en qualitat democràtica DEMOC2015 (23.06.2015)
  El Departament de Governació i Relacions Institucionals, a través del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica, ha obert la convocatòria d’ajuts a la recerca en qualitat democràtica DEMOC 2015, dotada amb 41.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 22 de juliol de 2015 i els destinataris són universitats i entitats públiques o privades.
 • 7 de juliol, últim dia per presentar candidatures al Memorial Cassià Just 2015 (22.06.2015)
  Últims dies per a la presentació de candidatures per a la 5a edició del Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya, que reconeix persones i institucions que s’han significat per les seves aportacions a la construcció d’un espai comú de convivència de la pluralitat d’opcions religioses. Poden fer propostes tant les persones, entitats o institucions.
 • El Memorial Democràtic presenta el Banc Audiovisual de Testimonis, un dels principals arxius d’història oral d’Europa (19.06.2015)
  El Banc conté 926 entrevistes provinents de 72 projectes de recerca en fonts orals, que sumen un total de 1.121 hores d’enregistraments audiovisuals. Es tracta de l’arxiu d’història oral en línia més gran de l’Estat espanyol, i un dels principals d’Europa.
 • La vicepresidenta del Govern anuncia que el projecte de llei per professionalitzar la direcció pública estarà en exposició pública a partir de dilluns (18.06.2015)
  Joana Ortega ha destacat la feina feta fins avui pel que fa a la reforma de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic i ha remarcat que es tracta d'un procés amb continuïtat, que es va posar en marxa la legislatura anterior, i que té la voluntat d'assentar un nou model institucional “més transparent, més eficient, més eficaç i més flexible”. La vicepresidenta ha posat en valor el capital humà de l'Administració i n'ha destacat la feina i la vocació de servei dels empleats públics.
 • Presentada la primera guia multiconfessional de celebracions funeràries (18.06.2015)
  El document inclou fitxes informatives dels principals detalls de les pràctiques de cada confessió i de la manera de procedir en els moments abans de la mort. La guia és un instrument per garantir que cap ciutadà no es quedi sense poder celebrar el traspàs d’un amic o d’un familiar per manca dels recursos que ofereixen les tradicions religioses i les conviccions no religioses.
 • Joana Ortega presideix l’acte la investidura del síndic d’Aran (15.06.2015)
  La vicepresidenta del Govern ha reafirmat el suport de l'Executiu català a l'autonomia del territori d'Aran i ha confirmat la convocatòria d'una reunió de la Comissió Consell General – Generalitat per aprofundir en el desplegament de la Llei d’Aran.
 • El termini de presentació del Premi Participa a l’Escola 2015 finalitza el 31 de juliol (15.06.2015)
  Està destinat a centres de primària i secundària que hagin dut a terme una experiència de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola. Com a novetat, aquest any hi ha dues categories de premi, per a escoles ubicades en municipis de fins a 20.000 habitants i per a escoles ubicades en municipis de més de 20.000 habitants.
 • Joana Ortega: “Catalunya està llesta per a l’impuls definitiu de la reforma horària” (12.06.2015)
  La vicepresidenta ha expressat el compromís del Govern de la Generalitat amb la reforma dels horaris per acostar-los als de la resta d’Europa. Entre els molts avantatges del canvi, ha destacat la incidència en la qualitat de vida de les persones i la necessitat d’”humanitzar” els nostres horaris. “Volem un país que potenciï el desenvolupament professional de les persones i el seu compromís amb el desenvolupament productiu col·lectiu des de la millora de la qualitat de vida en l’àmbit personal, laboral i familiar”, ha dit.
 • El Govern regula el Registre del sector públic local de Catalunya, que oferirà informació actualitzada i transparent dels ens locals i organismes dependents (09.06.2015)
  L'objectiu és disposar d'informació permanentment actualitzada dels ens locals que sigui entenedora i de consulta fàcil per part de la ciutadania. La Generalitat podrà modificar d'ofici dades del Registre que no estiguin actualitzades i que els ens ja hagin publicat en butlletins i diaris oficials. La informació serà pública, en la línia de la prioritat política del Govern a favor de la transparència i el govern obert.
 • La vicepresidenta del Govern i el conseller d’Interior signen un conveni perquè el personal de la Generalitat rebi formació en seguretat viària a l’entorn laboral (09.06.2015)
  El conveni té com a objectiu la col·laboració entre l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i el Servei Català de Trànsit (SCT), que oferiran cursos de mobilitat segura als treballadors públics, tant a aquells que utilitzen el vehicle per a temes laborals com als que ho fan en els desplaçaments per anar o tornar de la feina.
 • La vicepresidenta, Joana Ortega, participa a Palerm en una Conferència sobre les accions per a la immigració i la cooperació Euromediterrània (08.06.2015)
  Joana Ortega ha participat en el debat internacional Les migracions a través de la Mediterrània i el seu impacte a escala regional i local de la Conferència organitzada pel Comitè Permanent per al Partenariat Euromediterrani d’Autoritats Locals i Regionals (COPPEM) a l’Assemblea Regional Siciliana. Per part de Catalunya, el debat també ha comptat amb la participació del director general per a la Immigració, Xavier Bosch.
 • La vicepresidenta inaugura la primera Jornada Participativa sobre Qualitat de Vida i Càncer de Mama (08.06.2015)
  La Jornada s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau amb l’objectiu de recaptar fons per a un estudi sobre el cost socioeconòmic del càncer de mama. Aquest projecte de recerca, iniciativa del Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica i reparadora dels hospitals de Sant Pau i el Mar, pretén, a més, aportar solucions per minimitzar l’impacte social de la malaltia.
 • La vicepresidenta del Govern inaugura la Fira Multisectorial de Cambrils (05.06.2015)
  Joana Ortega ha destacat l’èxit de la Fira, que arriba enguany a la 58a edició i que està considerada un referent a les comarques tarragonines i a Catalunya. La vicepresidenta l’ha qualificat de “motor de reactivació econòmica” i ha remarcat que és fruit d’una llarga tradició i que posa en valor la vivesa de l’economia i de la cultura en el territori. “Quan les coses es fan bé, com aquí a Cambrils, els projectes triomfen i van endavant”, ha dit.
 • Joana Ortega: “La transparència no és només una obligació, sinó un valor intrínsec de les administracions catalanes” (02.06.2015)
  La vicepresidenta del Govern presideix la signatura d'un conveni entre la Generalitat i el món local per al desplegament de la llei de transparència. Es constitueix la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, marc estable de col·laboració per al compliment de la norma de transparència catalana. El conveni contempla un programa de suport financer, jurídic i tecnològic destinat especialment als ens locals amb menor capacitat operativa.
 • La vicepresidenta del Govern presenta el ‘Diccionari de religions’ (28.05.2015)
  L’edició d’aquest diccionari és fruit de l’entesa entre la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, amb l’assessorament del TERMCAT i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. La vicepresidenta ha destacat que aquesta obra és una eina pionera, suma de moltes sensibilitats, i una aportació a la cohesió social. "Ens cal una feina de difusió de la realitat religiosa de Catalunya”, ha afirmat Joana Ortega, “perquè estem convençuts que conèixer l’altre és fonamental per eliminar prejudicis i conformar una cultura de convivència en pau”.
 • Comencen les proves del procés selectiu de promoció interna per accedir al cos de gestió de la Generalitat (27.05.2015)
  El procés ofereix una oportunitat de promoció dels empleats dins l'Administració i esdevé una actuació orientada a la professionalització i optimització del capital humà. Aquest procés selectiu s’emmarca dins l’eix 3, recursos humans, del Pla de reforma de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic. Els funcionaris i funcionàries de carrera que s’han examinat avui opten a una de les 154 places per promocionar la seva carrera professional.
 • El cens tancat a data 1 de juny és el cens electoral vigent per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al 27 de setembre (27.05.2015)
  El lloc de residència on estiguin inscrits els electors en el cens electoral a data 31 de maig determinarà el lloc i el procediment que els correspondrà per votar. Les oficines consulars tramiten la inscripció dels electors residents a la seva demarcació, però és imprescindible estar inscrits en el Registre de matrícula consular com a residents permanents (CERA) abans del dia 1 de juny. Els catalans residents temporalment a l’estranger o que no s’hagin donat d’alta al CERA amb anterioritat a l’1 de juny podran exercir el seu dret de vot d’acord amb el procediment establert per als inscrits al registre de residents temporals (ERTA).
 • La vicepresidenta del Govern presenta davant la cambra legislativa de Portugal els eixos del Pla de Reforma de l’Administració de la Generalitat (26.05.2015)
  Joana Ortega ha participat en la Conferència "Simplificar i Millorar la Llei", organitzada pel Grup de Treball per a la Consolidació Legislativa (GTCL) de l’Assemblea de la República, òrgan legislatiu de Portugal. Dins l’apartat de les Bones pràctiques en la millora de la llei, la vicepresidenta ha explicat algunes de les modificacions normatives dirigides a la simplificació i racionalització de l’Administració catalana.
 • Joana Ortega: “Catalunya ha mostrat sempre un ferm compromís perquè la Mediterrània sigui una regió de prosperitat” (26.05.2015)
  La vicepresidenta del Govern ha inaugurat aquest matí la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med, en la qual també han participat el secretari d’Afers Exteriors i UE, Roger Albinyana, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. Aquest és un projecte pilot que aborda la comunicació i la capitalització dels 13 projectes europeus sobre estratègies de polítiques integrades marítimes finançats gràcies al Programa MED. La Secretaria d’Afers Exteriors i la Unió Europea, juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, lideren aquest projecte, que té com a socis la Comissió Intermediterrànea de la CRPM, AVITEM, Arc Llatí i la regió italiana de Molise.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 12

 

Butlletins electrònics