Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dilluns, 02 de març de 2015

 

Actualitat

 
 • Comunicat de la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya (27.02.2015)
  Nota d’aclariment arran de les declaracions de l’alcalde de Biosca, Corneli Caubet, sobre l’actuació del Departament de Governació i Relacions Institucionals amb motiu de la planificació d’un procés participatiu per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes dels municipis de Torà i Biosca sobre la seva integració a la comarca del Solsonès.
 • La vicepresidenta Joana Ortega presideix la 20a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica (27.02.2015)
  Joana Ortega reitera que pel Govern les noves tecnologies són “un sector clau per al futur de Catalunya” i un factor determinant per generar creixement, competitivitat empresarial, ocupació de qualitat i una transformació de l’Administració. L’acte ha estat organitzat per l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
 • El procés de participació sobre la creació de la comarca del Moianès es farà el 22 de març (26.02.2015)
  El Govern i els alcaldes han acordat les regles per a la celebració del procés. Es crearà un Òrgan de Control específic per resoldre dubtes i incidències i emetre un informe global dels resultats, que es valoraran de forma genèrica per a tota la demarcació. La vicepresidenta del Govern ha assegurat que mai cap norma ni cap sentència pot impedir que les persones expressin lliurament la seva opinió. “Les urnes són el fonament del nostre sistema polític i democràtic”, ha dit.
 • La vicepresidenta inaugura la fira BSTIM, la primera fira tèxtil de l'Estat per captar més producció local (25.02.2015)
  La Fira BSTIM reuneix a Igualada, bressol del sector tèxtil, 60 expositors i 600 representants de les principals marques. BSTIM és la primera fira de producció tèxtil de l'Estat espanyol i l'única fira europea pensada exclusivament per a productors locals.
 • El Govern crea el Comissionat per a la Transparència, adscrit al Departament de Governació (24.02.2015)
  Com a comissionada per a la Transparència, el Govern ha nomenat Núria Bassols Muntada, fins ara directora del Programa de Polítiques de Transparència del Govern de la Generalitat. El Comissionat per a la Transparència coordinarà, desplegarà i implementarà la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
 • La vicepresidenta del Govern participa en l’acte de lliurament del Premi ICIP Constructors de Pau 2014 a la Women's International League for Peace and Freedom (24.02.2015)
  Joana Ortega ha reivindicat el paper de les dones en la resolució de conflictes i ha apostat per incorporar la perspectiva de gènere en totes les fases de la construcció de la pau. “Les dones hem estat i volem seguir sent elements actius en favor de la pau”, ha dit.
 • La vicepresidenta presideix la gala de l’Any Nou Xinès (23.02.2015)
  L'acte, celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, ha commemorat el desè aniversari de la Fundació Educativa Xinesa. Joana Ortega ha reivindicat la riquesa que aporta la presència de la cultura xinesa al nostre país i la capacitat de la societat catalana per acollir realitats culturals d'arreu del món en un marc de respecte i interculturalitat.
 • La Comissió Bilateral Govern de la Generalitat - Conselh Generau d'Aran aprova els primers traspassos en compliment de la nova Llei del règim especial d'Aran (20.02.2015)
  Durant la reunió constitutiva de la Comissió, presidida per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el síndic d'Aran, Carles Barrera, s’ha acordat l’ampliació de mitjans en l’àmbit de l’ensenyament i el traspàs de funcions en les matèries de protecció civil, patrimoni, comerç i artesania.
 • La vicepresidenta del Govern es reunirà la setmana vinent amb els alcaldes del Moianès (19.02.2015)
  Joana Ortega reitera el compromís del Departament de Governació de donar suport logístic i assessorament als ajuntaments en la realització del procés participatiu sobre la creació d'una nova comarca. En una reunió, que tindrà lloc la setmana vinent, els alcaldes comunicaran a la vicepresidenta la data consensuada per fer la consulta.
 • El Projecte de llei de simplificació administrativa supera el debat de totalitat del Parlament (18.02.2015)
  La vicepresidenta Joana Ortega defensa que el Projecte suposarà un gir copernicà en el model de relació entre ciutadania i administració que atorga confiança a l'empresariat. El text redueix procediments administratius a l'hora de posar en marxa activitats empresarials amb la finalitat de fomentar la reactivació econòmica i contribuir a generar ocupació. L'aplicació de la norma permetrà beneficiar cada any 53.700 nous negocis amb un estalvi aproximat de 68,4 milions d'euros.
 • Nou blog de les cases regionals de Catalunya (17.02.2015)
  El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha posat en marxa el blog CasesRegionals.cat, una nova plataforma de comunicació que té com a objectiu donar a conèixer les cases regionals que hi ha a Catalunya, difondre les iniciatives que impulsa la Generalitat en relació a aquest col·lectiu i fomentar el debat sobre les potencialitats i els reptes d'aquestes entitats.
 • El Govern prorroga el Programa per dur a terme el procés de racionalització i simplificació del sector públic de la Generalitat (10.02.2015)
  En els dos anys de vigència del Programa s’ha aconseguit la reducció del 29% de les entitats del sector públic. La pròrroga permetrà formular noves propostes de racionalització, simplificació i millora del sector públic instrumental. Potenciar el sistema d’informació del sector públic i institucionalitzar les auditories administratives són objectius per als propers dos anys.
 • L’Estartit i Sant Miquel de Balenyà es constitueixen com a entitats municipals descentralitzades (07.02.2015)
  La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha participat en l'acte de constitució de la Comissió Gestora de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, on ha recordat que “des del Govern de la Generalitat defensem i hem defensat sempre l'autonomia local”. Amb la constitució de l’EMD de l’Estartit, al Baix Empordà, i l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, a Osona, hi ha 65 EMD a Catalunya.
 • La vicepresidenta del Govern proposa que la llei electoral incorpori l’elecció territorial directa d’una part dels diputats (05.02.2015)
  Joana Ortega defensa que la llei electoral ha de reflectir la diversitat i la pluralitat de Catalunya i preservar un model de país basat en l’equilibri territorial i la cohesió social. En resposta a una interpel·lació al Parlament de Catalunya, la vicepresidenta ha afirmat que “la Llei electoral és la principal estructura d’estat que ens ha de permetre enfortir-nos com a país”.
 • President Mas: "La col·laboració i el diàleg entre confessions religioses ens identifica com a país" (04.02.2015)
  El cap de l'Executiu ha presidit la recepció que el Govern ha ofert al Palau de la Generalitat als principals representants religiosos del país en motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional. La vicepresidenta Joana Ortega ha reivindicat el paper de la convivència entre religions en l'eliminació de perjudicis i en l'eradicació de qualsevol forma de discriminació.
 • El Govern aprova noves mesures per desplegar l'administració electrònica i facilitar la relació amb empreses i ciutadans (03.02.2015)
  Entre les mesures previstes aquest 2015 destaquen les encaminades a consolidar la factura i la valisa electrònica o a desenvolupar el Gestor corporatiu de subvencions. El 2014 s’han fet més de 16 milions d’intercanvis d’informació entre administracions que han evitat al ciutadà presentar personalment els certificats davant dels organismes corresponents. Actualment, el 95% dels tràmits entre les entitats locals i la Generalitat es fa electrònicament.
 • La vicepresidenta del Govern presideix la IX Nit dels Castells (31.01.2015)
  Joana Ortega ha afirmat que “la suma de les persones és la que fa gran una colla i un país”. I ha fet un paral·lelisme entre els castells i Catalunya. "Hi ha castells més grans en els quals es necessita que sigui molta més gent la que vagi a fer pinya", però amb el suport de tothom "aquell castell puja i no té límit". "Aquest és el moment del nostre país i tots som imprescindibles per pujar aquest castell", ha conclòs.
 • Joana Ortega: “Esmerçaré tots els esforços perquè la Llei electoral de Catalunya sigui realitat ben aviat” (29.01.2015)
  La vicepresidenta del Govern creu prioritària l’aprovació d’una llei electoral catalana, que qualifica com “la principal estructura d’estat”. Joana Ortega es posiciona a favor d’un sistema electoral més directe, en què la meitat dels representants s’escullin en circumscripcions territorials i l’altra meitat per llistes de partits. Es mostra partidària d’acabar amb les llistes tancades i que els partits polítics estiguin a l’alçada de les circumstàncies històriques que viu el país
 • La vicepresidenta del Govern fa una visita institucional a Vilanant, a l’Alt Empordà (29.01.2015)
  Joana Ortega ha signat en el Llibre d'Honor del consistori i ha visitat les instal·lacions municipals que fins ara albergaven l’Ajuntament de Vilanant i que seran la seu de la nova escola del poble. La vicepresidenta ha estat acompanyada per l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet; el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Marc Prat, i la directora territorial del Departament de Governació a Girona, Assumpció Rodríguez.
 • Es constitueix la Comissió Interdepartamental de Transparència i Accés a la Informació Pública (28.01.2015)
  Aquest òrgan col·legiat s'encarregarà de definir i coordinar les estratègies dels diferents departaments i òrgans de la Generalitat en aquesta matèria. La constitució de la Comissió es deriva del desplegament de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. La Comissió és presidida per la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 8

 

Butlletins electrònics