• Imprimeix

La consellera Meritxell Borràs lamenta que la Junta Electoral Central doni tracte diferent als catalans a l'hora de votar

Borràs reclama a la JEC que expliqui els motius pels quals amplia el termini perquè els militars a l'estranger votin per correu, quan s’ha denegat a la resta de catalans a l'exterior més dies per demanar el vot per raons burocràtiques.

28/08/2015 20:08
La consellera Borràs, acompanyada de l'alcalde de Tortosa, atenent els mitjans

La consellera Borràs, acompanyada de l'alcalde de Tortosa, atenent els mitjans

Meritxell Borràs atenent les explicacions de l'alcalde de Masdenverge

Meritxell Borràs atenent les explicacions de l'alcalde de Masdenverge

La consellera amb l'alcalde de Santa Bàrbara estudiant el projecte de reforma

La consellera amb l'alcalde de Santa Bàrbara estudiant el projecte de reforma

Meritxell Borràs durant la visita a les instal·lacions del COMEBE

Meritxell Borràs durant la visita a les instal·lacions del COMEBE

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha considerat "sorprenent el tracte diferenciat que la Junta Electoral Central dóna als ciutadans", a l'hora de concedir l'ampliació de terminis per votar a les eleccions del 27 de setembre. En concret la titular de Governació ha lamentat que la Junta Electoral Central (JEC) permeti ampliar el temini perquè els militars a l'estranger puguin votar, alhora que denega la petició que va fer el Departament de Governació perquè els catalans a l'exterior tinguin més dies per demanar el vot. "Per part del Govern de Catalunya, el tracte és el mateix per a tothom, la intenció és que tothom qui vulgui votar tingui totes les facilitats per fer-ho, i que no sigui en funció de si formen part d'un cos o no”, ha puntualitzat la consellera.
 
Borràs ha demanat quina és la motivació de l’acord de la JEC per autoritzar l’ampliació del termini per votar als militars a l’estranger. Considera que “són necessàries les explicacions per entendre perquè a uns se'ls dóna facilitats i a d'altres no. Ens agradaria saber què ha passat en aquest cas, perquè no ho entenem” ha subratllat la consellera que també ha criticat que el Departament de Governació no hagi rebut fins avui la notificació de la JEC, quan ahir els mitjans de comunicació ja se'n van fer ressò.
 
La consellera de Governació ha fet aquestes declaracions a Tortosa, en el marc d'una visita institucional a les Terres de l'Ebre, on ha recordat que “un dels compromisos que vaig prendre és estar a prop de tots els municipis i posar-me al costat dels ajuntaments per atendre les seves necessitats des de la proximitat”. Borràs ha felicitat el consistori per les obres que permetran que la façana de la catedral miri finalment el riu Ebre. Abans de Tortosa, la consellera ha estat al municipi de  Masdenverge, on, acompanyada de l’alcalde Álvaro Gisbert; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer; i la directora territorial de Governació a les Terres de l'Ebre, M. Rosa Peig, ha visitat l'Ajuntament i el Centre Masdenverge Actiu.
 
Posteriorment, la consellera ha visitat l’Ajuntament de Santa Bàrbara, on s'ha reunit amb l’alcalde Alfred Blanch i els representants municipals per conèixer de primera mà el projecte de reforma de l'antic ajuntament, i s'ha compromès a treballar per trobar una via per finançar aquest projecte.
 
La visita de la consellera de Governació a les Terres de l’Ebre ha finalitzat a Corbera d’Ebre, on s’ha reunit amb l'alcalde Antonio Álvarez. Després de la visita institucional a l'Ajuntament de Corbera d'Ebre, Borràs s’ha traslladat  a la seu del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre on, acompanyada del coordinador del COMEBE, David Tormo, i del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, ha visitat les instal·lacions del Consorci i el Centre d'interpretació 115 dies, sobre la Batalla de l'Ebre.