• Imprimeix

Borràs: "Catalunya necessita directius públics que tinguin una excel·lent preparació"

La titular de Governació presideix la inauguració de la primera edició del Màster en Direcció Pública de l’EAPC i la UOC. La primera edició s’adreça a directius dels sectors públic i privat que vulguin formar-se en l’execució de la direcció pública i el lideratge d’equips i persones. El mestratge està codirigit per Xavier Antich, Elisenda Malaret, Heribert Padrol i Ana M. Delgado.

16/03/2017 20:03
170316_Master

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep A. Planell, han inaugurat aquesta tarda la primera edició del Màster en Direcció Pública. A l’acte també han assistit els codirectors del màster Xavier Antich, Elisenda Malaret, Heribert Padrol i Ana M. Delgado, a més de la secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó.

Es tracta d’un nou programa formatiu de tercer cicle de l’EAPC, en col·laboració amb la UOC, que s’adreça a directius dels sectors públic i privat que vulguin formar-se en l’execució de la direcció pública i el lideratge d’equips i persones. En aquest sentit, la consellera Borràs ha afirmat que “Catalunya necessita directius públics que tinguin una excel·lent preparació” i per això s’ha impulsat aquest mestratge amb l’objectiu que esdevingui “l’escola dels directius”. “Serà un instrument útil, una caixa d’eines al seu abast de molta utilitat per afrontar amb seguretat l’activitat quotidiana en l’àmbit de la gestió pública”, ha considerat la consellera.

Meritxell Borràs també ha afegit que “com a país aspirem a gestionar el nostre futur” i ha remarcat que “per fer-ho bé, necessitem una administració i uns directius de primer nivell”. Per la titular de Governació, les polítiques públiques han de ser “cada vegada més properes a la ciutadania i fonamentades en la transparència i la participació”. “D’uns directius més formats, capacitats i competents, n’obtindrem unes millors administracions”, ha conclòs Meritxell Borràs.

El rector de la UOC, Josep A. Planell, ha explicat que avui es compleix un dels objectius fundacionals de la Universitat: “donar suport a iniciatives públiques”. I ha afegit que l’expertesa i la metodologia pròpia de la UOC la fan idònia per a formar professionals d’alt nivell del sector públic que han de “compaginar les seves responsabilitats laborals amb les seves necessitats formatives”.

L'acte d'inauguració del Màster ha comptat amb la conferència "Bon govern i creixement inclusiu per a millors polítiques públiques més properes a la ciutadania" impartida per l'analista de polítiques i coordinadora de projectes al Departament de Governança Pública i Desenvolupament Territorial de l'OCDE, Paqui Santonja.

 

1a edició el Màster en Direcció Pública

El Màster en Direcció Pública de l’EAPC i la UOC té com a objectiu oferir un espai d’aprenentatge multidisciplinari que posi a la disposició dels directius coneixements, valors i estratègies per enfrontar-se al gran repte de la responsabilitat que comporta el seu càrrec. Posa l’èmfasi en els valors de servei i d’ètica pública vinculats a la responsabilitat directiva i en el fet d’exercir la direcció pública des d’una perspectiva humanista i global, que incorpori l’esperit crític i la diversitat de mirades.

Desenvolupar habilitats per al creixement personal i professional i dominar les eines que permetin dur a terme un lideratge creatiu que possibiliti la gestió efectiva de les crisis són també objectius del programa formatiu que, a més, pretén crear un entorn de xarxa social entre els alumnes per ajudar-los a resoldre problemes.

El Màster està codirigit per Xavier Antich, Elisenda Malaret, Heribert Padrol i Ana M. Delgado i compta amb un extens claustre docent, acadèmic i professional. S’estructura en cinc blocs temàtics i un treball de fi de màster, que serà necessari per obtenir el títol. Els blocs en què s’estructura el pla docent són: marc polític; marc legal i financer; gestió i management; elaboració, implementació i avaluació de polítiques públiques, i habilitats i estratègies directives. Cada bloc inclou diverses assignatures, amb sessions presencials i virtuals, tallers, conferències, diàlegs sobre experiències i visites a institucions públiques.

Aquest programa formatiu s’adreça al personal directiu de les administracions públiques catalanes, ja sigui l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic, l’Administració local o les universitats, així com als càrrecs electes i al personal directiu del sector privat. Enguany una trentena de directius participaran d’aquest màster.

El Màster tindrà una durada de vint mesos, des del març de 2017 fins al desembre de 2018.

 

Més informació