• Imprimeix

Formació en diversitat religiosa per a cossos policials

A partir d’aquest mes de febrer, la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya iniciaran un seguit de sessions de formació per a personal dels cossos de policia.

07/02/2017 08:02
Formació en diversitat religiosa

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha programat diverses sessions, dirigides a dos tipus de destinataris. En primer lloc, s’han previst dos tallers per a professionals que fan patrullatge (mossos d’esquadra, policies locals i vigilants municipals). I posteriorment, es realitzaran sessions per a formadors de l’Escola de Policia. Més endavant es valorarà repetir la formació en les regions policials.

Aquesta formació s’oferirà en sessions de quatre hores, que introduiran la diversitat religiosa, presentaran el mapa religiós, analitzaran les tendències que indica el Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat, s’exposaren les principals directrius de la llibertat religiosa i finalment es compartiran els serveis i recursos per al respecte a la diversitat de creences.

La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos, i es duu a terme a través del Pla de formació sobre diversitat religiosa. Aquest Pla té com a finalitat dotar d’eines als diferents agents públics i socials per tal de garantir l’exercici de la llibertat religiosa i la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat.