• Imprimeix

Una de cada tres persones del món viu en un país sense llibertat religiosa

Ajuda a l’Església Necessitada presenta el seu informe biennal i inaugura una nova seu a Sabadell

22/11/2016 11:11
Informe 2016 d'Ajuda a l’Església Necessitada

"Sense llibertat religiosa no hi ha democràcia"

El dimecres 16 de novembre, Ajuda a l’Església Necessitada va presentar a Barcelona l’Informe 2016 sobre la llibertat religiosa al món. Aquest informe de 650 pàgines recull dades de tots els països del món sobre les principals vulneracions del dret de llibertat religiosa, amb especial dedicació als atacs contra els catòlics. Es presenta a 20 països i està traduït a 7 idiomes.

L’acte de presentació de l’informe va ser presidit per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella; l’arquebisbe d'Homs, Jean Abdo Arbach; i el director d'AIN-Espanya Javier Menéndez Ros i va comptar amb l’assistència del director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell. El document presentat denuncia que una de cada tres persones viu en un país sense llibertat religiosa. També que en el 20% dels països es pateixen greus violacions contra la llibertat religiosa.

Pel que fa a la fe cristiana, l'informe d'Ajuda a l'Església Necessitada conclou que un de cada 6 cristians en el món viu en països amb persecució religiosa. La qual cosa converteix aquesta confessió en la més perseguida del planeta. 334 milions de cristians viuen en països de persecució i 60 milions en països amb discriminació.

Nova delegació a la diòcesi de Terrassa

L’endemà de la presentació de l’informe a Barcelona, aquesta fundació pontifícia dependent de la Congregació del Clero va inaugurar la nova seu a la diòcesi de Terrassa. Aquesta oficina es troba a la seu de Càritas de Sabadell, al carrer Duran i Sors, 11. Van participar-hi Josep Àngel Sáez, bisbe titular de la diòcesi, Javier Menéndez, director de la Fundació i Giorgio Chevallard, nou delegat.