• Imprimeix

Propera publicació del veredicte del VI Memorial Cassià Just

La sisena edició del Memorial Cassià Just ha rebut nou candidatures. Han estat proposades quatre entitats i cinc persones que s’han significat per les seves aportacions a la construcció d’un espai comú de convivència de la pluralitat d’opcions religioses.

09/01/2017 12:01
Cassià M. Just

Candidatures

El VI Memorial Cassià Just ha rebut nou candidatures, entre les quals han estat proposades quatre entitats i cinc persones. En aquesta ocasió, cal destacar l’increment de candidatures que proposen persones estrangeres i entitats internacionals, que superen en nombre les catalanes.

Jurat

El jurat està integrat per Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos i tres persones més, coneixedores o representatives dels camps en els quals s'atorga el guardó. En aquesta edició, la consellera ha designat Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa; Mohamed El Amrani, president de la Xarxa de Convivència de Roses i Elisabeth Lheure, col·laboradora de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, entitat que va ser guardonada en l’edició anterior del Memorial Cassià Just.

Aportacions

El Memorial Cassià Just té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats o institucions en favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.

Aquestes aportacions es poden concretar en els camps següents:

  • Defensa dels drets de llibertat religiosa.
  • Foment del coneixement, del respecte i del diàleg entre opcions religioses diverses.
  • Difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.
  • Promoció de la convivència i la cohesió social en l’àmbit de les diferents religions.

Aquest Memorial pren el nom de Cassià Maria Just, referent indiscutible en diàleg, humanisme, acolliment, solidaritat en favor de les persones més necessitades, llibertat d'esperit i defensa de Catalunya, i tot això des de la coherència amb la seva opció com a abat de Montserrat.