• Imprimeix

La consellera Borràs lliura les claus de la promoció de 63 habitatges per a joves de Ca n'Arús a l'Hospitalet de Llobregat

L’edifici inclou també espai per equipaments on s’habilitarà un casal per a gent gran i un casal per a joves. Aquesta tarda ha tingut lloc la segona trobada de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de l’Hospitalet, que ha permès avançar en àmbits clau com ara les infraestructures, l’ensenyament, l’habitatge i els serveis per a la gent gran.

12/06/2017 20:06
170612_Hospitalet
170612_Hospitalet2
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’alcaldessa d’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin, han lliurat aquesta tarda les claus de 37 habitatges de lloguer per a joves de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquesta quarantena de pisos formen part d’una promoció de 63 habitatges i espais per a equipaments construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) fruit d’un conveni amb l’ajuntament del municipi. Del total d'habitatges, set es reservaran per a casos de la Mesa d'emergència. 
 
La consellera Meritxell Borràs ha destacat que els beneficiaris són en la seva majoria joves, “un col·lectiu que ha tingut i encara ho té molt difícil per accedir a un habitatge digne”. Segons Borràs, per a ells, aquests pisos “són més que quatre parets”, perquè els ofereixen“una oportunitat per emancipar-se de la família i emprendre un projecte vital propi”. La consellera ha afegit també que parts dels pisos permetran donar “una resposta a una necessitat d’emergència habitacional que existeix al municipi”.
 
La consellera ha explicat també que l’edifici inclourà nous equipaments que gestionarà l’Ajuntament de l’Hospitalet, com ara un Casal per a joves i un Casal per a la gent gran. “Aquests equipaments, tant esperats i desitjats al barri i a la ciutat, oferiran un espai fonamental que afavorirà la cohesió social i l’enfortiment de la comunitat”, ha assegurat. Borràs ha apuntat que tant els habitatges com els equipaments són “un bon exemple de la col·laboració entre les diferents administracions”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Marín ha assegurat que “a partir de demà mateix molts dels nous inquilins hi podran anar a viure” i que aquest projecte “és l’exemple del que ens agrada fer a la ciutat, que és la suma i el treball conjunt d’Ajuntament i Generalitat”“Paral·lelament als habitatges, l’Ajuntament ha aprofitat el terreny també per donar un servei necessari com és el nou Casal de gent gran i el Casal per gent jove i que són elements que ens ajuden a fer barri i a tenir una ciutat més cohesionada i amable”, ha afegit l’alcaldessa Núria Marín. 
 
 
63 habitatges de protecció oficial i nous equipaments a Ca N’Arús
 
Els pisos lliurats avui formen part d’una promoció de 63 habitatges de protecció oficial (HPO) situats a l’avinguda Carrilet cantonada amb la rambla de la Marina de Ca N’Arús de l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’un bloc construït per l’Incasòl amb 56 pisos d’un dormitori i 7 de dos, d’entre 40 i 55 m2 i tots ells dissenyats perquè puguin siguin plenament accessibles. El projecte ha suposat una inversió de 5,58MEUR i és fruit d’un conveni urbanístic signat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat l’any 2012.
 
Dels 63 habitatges construïts, se n’han lliurat 37 a joves inscrits al Registre de Sol·licitants d’HPO -a qui van ser adjudicats el passat 20 d’octubre-, 7 es destinaran a la Mesa d’Emergències del municipi i 19 estan en procés d’adjudicació. Els pisos adjudicats tindran un preu de lloguer social assequible de menys de 230 euros al mes.
 
A més, l’edifici inclou també un equipament de més de 1.600 m2 adquirit per l’ajuntament del municipi on s’hi habilitarà un casal per gent gran i un casal per a joves que doni servei a Ca N’Arús. 
 
Per tal de millorar l’eficiència energètica de l’edifici, s’ha instal·lat un sistema de calefacció centralitzat pels habitatges, amb caldera de microgeneració, el que permet no disposar de gas a l’interior dels habitatges. També s’ha incorporat un comptador d’electricitat únic, gestionat a través d’una empresa de serveis energètics, que s’encarregarà del manteniment del sistema de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció i del comptatge del consum elèctric i tèrmic de cada habitatge.
 
 
Reunió de la Comissió Bilateral Generalitat – Hospitalet de Llobregat
 
Aquesta tarda ha tingut lloc també la segona trobada de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de l’Hospitalet. Aquest grup es va crear l’any passat amb l’objectiu de revisar i desenvolupar qüestions estratègiques per a les dues administracions. La consellera Meritxell Borràs ha remarcat que Hospitalet de Llobregat és “una ciutat de primer ordre”, la segona del país, i que “era bo i necessari que hi hagués aquesta col·laboració franca a través de la comissió bilateral”. Borràs ha recordat que la comissió bilateral funciona des de “fa tan sols un any” i que “podem valorar-la molt positivament”.
 
En aquesta comissió s’ha aprofundit en qüestions com ara la millora d’equipaments educatius, la construcció de noves escoles o l’augment de les places de residència per a gent gran. Pel que fa a habitatge, seguint l’exemple del nou bloc de Ca N’Arús, Generalitat i Ajuntament treballen per cercar fórmules per posar en disposició de l’Administració i de les famílies habitatges digne al municipi. “Hi haurà dues noves construccions a la ciutat que feien falta i hi haurà la renovació d’algunes de les cobertures d’escoles que eren de fibrociment”, ha apuntat la consellera. Aquestes actuacions es faran aquest estiu als centres Milagros Consarnau, Bernat Metge i Busquets i Punset, mentre que l'estiu de l'any vinent, s'actuarà en els gimnasos d'aquestes tres centres i a la teulada principal del Joaquim Ruyra. “En matèria de benestar, hi haurà 90 noves places per a residències tant de persones grans com de discapacitats, i això és un increment rellevant”, ha afegit la consellera Borràs.
 
L’alcaldessa Núria Marín ha fet una valoració “molt positiva” de la feina feta en aquest darrer any i ha assegurat que la reunió ha permès fer un repàs de l’evolució de en diferents temes clau per al municipi. Marín ha explicat que la reunió ha permès avançar en qüestions molt per al municipi. Pel que fa a educació, Marín ha apuntat que s’han tractat  “qüestions recollides al Pacte local d’educació” i que “mica en mica anem veient que la millora dels equipaments és una realitat”. “Comencem a veure també que la Generalitat té una voluntat manifesta de posar en marxa convenis de noves places residencials a la ciutat i posar fil a l’agulla a una de les residència que ja estava adjudicada com és Prytanis”, ha afegit.

Accés directe