• Imprimeix

Nou portal de Cinema espiritual i de les religions

La Direcció General d’Afers Religiosos ha impulsat el portal Cinema espiritual i de les religions, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Filmoteca de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món, i també a casa nostra.

04/11/2016 13:11
Cinema espiritual i de les religions

El portal Cinema espiritual i de les religions conté dos apartats:

El Fons filmogràfic de les religions dóna accés a una base de dades d’accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diverses confessions. Es poden realitzar cerques per desenes de paraules clau dintre de les següents tradicions religioses: budisme, cristianisme, fe bahà’í, hinduisme, islam, jainisme, judaisme i sikhisme. La selecció ha estat elaborada pel professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, doctor en ciències de la comunicació (Barcelona) i en història de les religions (Roma).

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya conté informació de les diverses edicions d’aquest certamen des que és organitzat per la Direcció general d’Afers Religiosos. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

www.cinemaespiritual.cat