• Imprimeix

El Govern cedeix la gestió de l’ús de set habitatges a la Fundació Mambré per destinar-los a persones sense llar

La consellera Meritxell Borràs ha presidit l’acte de signatura del conveni que regularà la gestió d’aquests pisos situats a Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Pere de Ribes

19/06/2017 15:06
Signatura conveni amb la Fundació Mambré

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i la directora de la Fundació Mambré, Meritxell Collelldemont, han signat aquest matí un conveni per cedir la gestió de l’ús de set habitatges destinats a l’allotjament de persones sense llar. L’acte ha comptat amb la presència del secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el director de Promoció de l’Habitatge, Albert Toledo, i el president de la Fundació Mambré, Manuel Lecha.  

La Fundació Mambré forma part de la Xarxa d’habitatges d’inclusió, que agrupa les entitats que gestionen habitatges per a col·lectius en risc d’exclusió social. Aquesta Fundació, impulsada per les entitats Arrels Fundació, Assís Centre d’Acollida, Companyia de les Filles de la Caritat i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu,  treballa en l’atenció i la integració social de les persones sense llar.

La consellera de Governació ha assegurat que el conveni d’avui exemplifica el “màxim compromís del Govern amb el “housing first”, l’habitatge primer”, és a dir, proporcionar un habitatge a les persones sense llar perquè puguin reinserir-se a la societat. La consellera ha explicat que aquests pisos provenen d’entitats bancàries i que, “gràcies a les lleis que ha impulsat aquest Govern, s’han pogut mobilitzar per destinar-los a una funció social”.

El conveni signat avui té una vigència de quatre anys. Dels set pisos cedits, n’hi ha tres a Barcelona, dos a l’Hospitalet de Llobregat, un a Badalona, i un a Sant Pere de Ribes. Aquests pisos s’afegeixen als 18 dels quals la Generalitat en va cedir l’ús a la Fundació Mambré, amb un primer conveni signat el 2012.

En aquest sentit, Meritxell Borràs ha destacat la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector que “sense renunciar al deure de l’Administració de garantir el dret a l’habitatge, ha permès, en aquests anys de màxima dificultat, arribar a un major nombre de persones en situació de vulnerabilitat”.

 

La Generalitat triplica l’import dels ajuts a la Xarxa d’habitatges d’inclusió

En la línia de la col·laboració amb les entitats del tercer Sector, cal recordar que la Generalitat ha triplicat en els darrers cinc anys l’aportació d’ajuts a pisos de la Xarxa d’habitatges d’inclusió. Així, aquest 2017, el Govern té previst aportar 3.551.400 euros, ampliables a un màxim de 4.356.000 euros en previsió de futures incorporacions d’habitatges durant aquest any. Igualment, s’augmentarà en un 50% l’aportació i passarà de 1.200 euros per habitatge i any (2016) a 1.800 euros (2017) per reforçar i donar suport a les tasques d’accés i manteniment dels habitatges d’inserció. En total se’n beneficiaran 1.973 habitatges, més del doble que l’any 2012, quan eren 961.

D’altra banda, a més d’aportar ajuts per a les despeses de l’habitatge, la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, cedeix pisos del parc públic perquè formin part de la xarxa. En aquest sentit, el Govern i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van signar el 2016 un protocol de col·laboració pel qual l’Agència de l’Habitatge de Catalunya cedeix 250 habitatges a les entitats socials habitatges del parc públic o gestionats per la Generalitat, que es destinen a lloguer social, amb previsió de doblar aquesta xifra a finals d’aquest 2017.