• Imprimeix

President Puigdemont: "Convocarem 7.000 places de metges, mestres, mossos i altres serveis essencials"

En el primer debat de política general d’aquesta legislatura, el cap de l’Executiu ha anunciat que els pressupostos del 2017 preveuran aquesta convocatòria d’ocupació pública

05/10/2016 17:10
161005-Debat
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat avui que els pressupostos del 2017 inclouran una“convocatòria d’ocupació pública de 7.000 llocs de treball, que abastarà 2.500 metges i infermers, 2.000 mestres, 500 mossos d’esquadra, 150 bombers, 300 places de personal tributari entre d’altres”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci en la seva intervenció d’obertura del primer debat sobre l’orientació política general del govern d’aquesta legislatura. I ha explicat que aquestes 7.000 noves places són,“majoritàriament, de serveis essencials que conformaran part del capital de l’Administració que volem del present i del futur”.
 
Llei de vot electrònic
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha anunciat que una de les properes lleis que aprovarà el Govern serà la llei de vot electrònic. I ha qualificat com “una vergonya” el fet que en les passades eleccions del 27S, igual que en altres comicis, “hi van haver gairebé 200.000 catalans per als quals votar va ser tota una odissea, en temps, viatges, costos econòmics... i al final, només un de cada 13 va poder votar”. “Això, en un país i un Estat que es diu democràtic, no es pot permetre”, ha denunciat.
 
El cap del Govern ha tancat el seu discurs remarcant que “som en un moment transcendental de la nostra història. I a diferència d'altres èpoques i altres moments destacats, avui les decisions es prenen votant. I el futur de Catalunya l'han de decidir, l’hem de decidir, els catalans i les catalanes amb el seu vot, pel nostre bé i el dels nostres fills”.