• Imprimeix

Entrevistes

 

 • Solé: “Nadal és la festa major de la tendresa”

  Solé: “Nadal és la festa major de la tendresa”

  Maria Claustre Solé. Religiosa de la Companyia de Maria, es doctorà en Teologia, especialitzada en Sagrada Escriptura. Professora de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Membre de l’Associació Bíblica de Catalunya i col·laboradora en la col·lecció Scripta Biblica.

 • Mourad: “Tot diàleg esdevé un projecte de pau veritable”

  Mourad: “Tot diàleg esdevé un projecte de pau veritable”

  Jacques Mourad (Alep, 1968) és sacerdot sirocatòlic de la comunitat de Mar Moussa (Síria). L’any 2015 va ser segrestat durant 143 dies per l’autoanomenat Estat Islàmic. Humiliat, vivint gran part del temps sense llum, va aconseguir superar la seva còlera i va transformar el seu segrest en un recés espiritual. En ser alliberat, va trobar el seu monestir en runes. Des d’aleshores, viu a Souleymanaieh, al Kurdistan iraquià amb altres membres de la seva comunitat, al servei de famílies refugiades.

 • Svami Satyananda Saraswati: “Les pautes del ioga fan reconèixer la sacralitat en la pròpia vida, en el proïsme, en cada acte”

  Svami Satyananda Saraswati: “Les pautes del ioga fan reconèixer la sacralitat en la pròpia vida, en el proïsme, en cada acte”

  (Barcelona, 1955) ha viscut tres dècades a l'Índia. Coneix a fons la tradició hindú, especialment la filosofia del Yoga, l'Advaita Vedanta i el shivaisme del Caixmir.

 • Pardeep Kaur: “El repte dels sikhs és una major participació de les dones i més compromís”

  Pardeep Kaur: “El repte dels sikhs és una major participació de les dones i més compromís”

  Pardeep Kaur és una jove estudiant de dret a la Universitat de Girona. Ha representat la comunitat sikh que es reuneix al Gurdwara Bhai Mardana Ji d’Olot, en el Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot.

 • Pallejà: L'Islam no ha de ser un tabú: cal un estudi autocrític

  Pallejà: L'Islam no ha de ser un tabú: cal un estudi autocrític

  Estudiós i viatger, expert en pensament islàmic i història de les religions. Treballa com a investigador independent i professor a la UPF. Manté contactes regulars amb mestres tradicionals i intel·lectuals de Síria, Egipte, Tunísia, Algèria i el Marroc, a més de Turquia, Iran, Uzbekistan, Azerbaidjan, Tadjikistan i l’Índia. Aquest setembre ha fet una estada a la Residència Faber, en la qual una desena d’experts en l’àmbit de les creences religioses de diversos orígens i disciplines han compartit una experiència de recerca i diàleg.