• Imprimeix

Diccionari de religions

Diccionari de religions

El fet religiós és un patrimoni de tothom que cal preservar, i aquest Diccionari de religions vol ser una eina que ajudi a expressar i a compartir la varietat d’aquest patrimoni. La intenció d’aquest material és informar i formar per prevenir i transformar estereotips i prejudicis, de manera que l’alteritat pugui ser descoberta en tota la seva dignitat i grandesa sense reduccions ni malentesos.

El diccionari no es presenta com una obra adreçada a especialistes, sinó a persones que per necessitats professionals o personals hagin de redactar, interpretar o difondre textos de temàtica religiosa, però sense tenir-ne un coneixement aprofundit. Pot ser útil, doncs, a professionals dels mitjans de comunicació, de l’àmbit dels serveis socials, de la salut, de l’educació, de l’empresa, estudiants de diverses disciplines humanístiques i socials i, en general, a qualsevol persona interessada en el fenomen religiós des de qualsevol de les perspectives amb què es pot considerar.

Aquesta obra és una reedició ampliada del Vocabulari de les religions per a mitjans de comunicació, editat el 2004 per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. S’ha editat amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos, l’assessorament de TERMCAT (Centre de Terminologia) i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

Data d'actualització:  22.09.2016