• Imprimeix

Guies per al respecte a la diversitat de creences

Catalunya ha experimentat una gran expansió de la diversitat religiosa i de pensament, i és convenient que tots els organismes públics prestin un servei adequat a tota la ciutadania, siguin quines siguin les creences i conviccions que professi cadascú.Tenint en compte la gran varietat de peticions per raó de les creences en àmbits diversos, la Direcció General d'Afers Religiosos ha impulsat una col·lecció de guies per al respecte a la pluralitat d?opcions religioses i de pensament.Aquests materials tenen un caràcter eminentment pràctic de cara a la planificació dels serveis públics de manera que no resultin discriminatoris envers cap creença, així com també per facilitar una ràpida consulta i resolució de dubtes.A continuació trobareu els enllaços per trobar més informació de cadascuna de les publicacions.

Col·lecció Guies sobre la Diversitat Religiosa

Altres guies

  • Guia per al respecte a la diversitat de creences en l'àmbit funerari

    La Direcció General d'Afers Religiosos ha coordinat la publicació d’una guia que explica les peticions de les diverses opcions religioses i de pensament més habituals en els tanatoris, recomanacions per a atendre-les i la normativa aplicable.

  • Guia sobre celebracions funeràries de creences i conviccions

    Amb el títol 'Duellum: no tan sols. Guia sobre celebracions funeràries de creences i conviccions', s’ha publicat la primera guia plurireligiosa de celebracions funeràries. Aquesta publicació és fruit del conveni de col·laboració entre la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) i Mémora Serveis Funeraris.

  • Atenció religiosa al final de la vida. Coneixements útils sobre creences i conviccions

    L'Obra Social "la Caixa" juntament amb l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i en col·laboració amb experts de diferents tradicions religioses i diverses conviccions han elaborat el manual de Atenció religiosa al final de la vida. Coneixements útils sobre creences i conviccions.