El portal Cinema espiritual i de les religions és un espai web impulsat per la Direcció General d’Afers Religiosos, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Filmoteca de Catalunya. Té com a objectiu donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món, i també a casa nostra. Aquesta pàgina s'estructura en dos grans apartats:

Fons Filmogràfic de les Religions

El Fons Filmogràfic de les Religions, coordinat pel professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, doctor en ciències de la comunicació (Barcelona) i en història de les religions (Roma), és una base de dades catalogada d’accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diferents tradicions religioses. Amb més de 2.000 fitxes, constitueix una aposta pel cinema com a eina eficaç per difondre coneixements sobre diversitat religiosa.

El catàleg agrupa les pel·lícules segons la tradició religiosa en què s’emmarca la trama. Conté, per a cada film, una fitxa tècnica amb el títol, el país i l’any de producció, el director o directora, una llista de categories per poder fer cerques per temes (exemple, dona, radicalisme, interreligiós, etc.) i finalment un resum de la trama.

Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un esdeveniment cinematogràfic anual que des del 2014 organitza la Direcció General d’Afers Religiosos. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Data d'actualització:  02.12.2016