• Imprimeix

2010

 • Joana Ortega, vicepresidenta del Govern i titular de Governació i Relacions Institucionals

  Durant el traspàs de competències, la vicepresidenta del Govern i titular del Departament Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha destacat que creu en un “país que s’ha d’equilibrar i en els municipis”. També ha expressat la voluntat de fer una administració molt àgil i lleugera i ha explicat que els funcionaris de l’Administració són “un gran actiu del país” als qui cal donar més “prestigi”.

 • Governació ha finançat el pressupost total de la remodelació del Casal de Cultura de Matadepera

  El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, ha visitat el Casal de Cultura de Matadepera. Governació ha finançat l’ampliació i remodelació d'aquest equipament amb 575.060 euros i també finançarà la creació d’una Oficina d’Atenció Ciutadana presencial i virtual al consistori d'aquest muncipi.

 • El conseller Jordi Ausàs inaugura el Centre Polivalent de Solsona

  El nou equipament, destinat a acollir manifestacions culturals i recreatives, compta amb un finançament de Governació d'1,1 milions d'euros a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, PUOSC, i també a través del Fons europeu Feder.

 • Governació participa activament amb La Marató de TV3

  En aquesta edició, unes 2.500 persones voluntàries a tot Catalunya han treballat coordinadament amb el departament de Governació i Administracions Públiques a les diferents seus territorials de La Marató de TV3. El conseller en funcions Jordi Ausàs ha participat en la recaptació de donacions a través de l’atenció telefònica i ha acudit a les instal·lacions de La Marató de TV3 a la Fira de Barcelona per comprovar l’activitat de les persones voluntàries i les entitats col·laboradores en aquesta seu territorial.

 • El conseller de Governació, Jordi Ausàs, participa en la festa Posa’t la gorra 2010

  Fa deu anys que l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) organitza aquesta campanya de sensibilització sobre el càncer infantil. La festa ha inclòs tallers, actuacions musicals i la lectura d’un manifest. Amb la venda de gorres, l’associació ha recaptat fons per millorar els seus serveis als infants i adolescents malalts de càncer.

 • El conseller Jordi Ausàs presideix el dinar de Nadal dels Amics de la gent gran

  El dinar de Nadal d’Amics de la gent gran és un dels actes que cada any organitza aquesta associació per celebrar el Nadal amb totes aquelles persones grans que viuen soles i que són ateses per més de mig miler de voluntaris. Prop de 800 persones es beneficien de la tasca d’aquesta entitat de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

 • El conseller Jordi Ausàs visita diverses obres finançades per Governació a Sant Guim de Freixenet

  Les actuacions de millora dels jardins i del passeig arbrat del carrer Major i el Centre d’Interpretació Turística han rebut una inversió de gairebé 216.000 euros a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya. Governació també ha invertit 173.689 euros del PUOSC en la pavimentació de diversos carrers dels nuclis del municipi.

 • Governació celebra el Dia Internacional del Voluntariat i lliura els premis Voluntariat i Eliseu Colomer

  Els projectes premiats han estat realitzats per Plataforma per la llengua - Col·lectiu Esbarzer, Associació Down Lleida, ADAMA, Avismón i Voluntaris d’Assessorament Empresarial. A més, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social cvan celebrar de manera conjunta el Dia Internacional del Voluntariat.

 • Governació lliura el mapa municipal a 47 ajuntaments catalans amb les delimitacions actualitzades

  El director general en funcions d’Administració Local, Carles Bassaganya, ha lliurat el mapa municipal a 47 ajuntaments catalans amb les delimitacions completades. Governació i l’Institut Cartogràfic de Catalunya estan elaborant el Mapa Municipal de Catalunya, Mapacat, que replanteja les línies de terme i les referencia digitalment.

 • El conseller Jordi Ausàs inaugura la nova Llar d'Infants Municipal de la Bisbal del Penedès

  El departament de Governació i Administracions Públiques finança aquest nou equipament amb 280.000 euros a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, PUOSC. La nova llar d'infants té capacitat per a 74 places i està dotat amb les instal·lacions energètiques més modernes i eficients.

 • Governació instal·la l’exposició dels escuts del món local a Balaguer

  Aquesta mostra gràfica itinerant per promoure l’oficialització dels símbols locals s’exhibirà a la seu del Consell Comarcal de la Noguera fins al 23 de desembre. A través de l’exposició es mostra com l’heràldica uneix la història individual i col·lectiva amb la simbologia que envolta la ciutat, la comarca i el país.

 • Governació aconsegueix estalviar més de 5,6 milions d’euros en les eleccions al Parlament de Catalunya 2010

  Els principals motius d’aquest estalvi estan relacionats amb l’optimització del dispositiu electoral, el bon funcionament de la nova aplicació informàtica de gestió electoral (SGE) i la incorporació de tecnologia de la informació i la comunicació.

 • Governació oficialitza la bandera del municipi de Vilaplana

  El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, ha signat la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció de la bandera de l'Ajuntament de Vilaplana amb els informes favorables de l’IEC, del Servei de Relacions amb les Entitats Locals i de l’assessor i expert en heràldica del Departament, Armand de Fluvià.

 • Les Illes Balears realitzaran proves de l'acreditació ACTIC

  La Generalitat i el Govern de les Illes Balears signen un conveni amb l’objectiu de facilitar l’accés a la plataforma ACTIC al govern balear perquè puguin realitzar una prova pilot per a la futura implantació d’una acreditació en l’ús de les noves tecnologies a les Illes Balears.

 • La Federació de Municipis de Catalunya s’incorpora a la Xecat

  A través d’aquesta xarxa es coordinaran els recursos per als diferents centres per a millorar la qualitat dels serveis, enfortir el vincle entre els equipaments cívics i optimitzar els recursos. Des que es va iniciar el procés d’adhesió, uns 130 equipaments cívics s’han incorporat a la Xecat, juntament amb els 144 que hi aporta la Secretaria d’Acció Ciutadana.